Ресторан Fratelli (Андрій Ставніцер та Єгор Гребенніков) став переможцем Національної ресторанної премії "Сіль"

29.11.2021

28 листопада в рамках ІХ урочистої церемонії нагородження Національною ресторанною премією «Сіль» було названо найкращі заклади країни.

У номінації «Найкращий ресторан національної кухні» за версією премії став ресторан Fratelli, Одеса.

Fratelli - ресторан італійської кухні, в якому можна скуштувати багато делікатесів південного узбережжя Європи. Тут використовуються тільки екопродукти, є навіть власна установка для очищення води. В закладі готують карпаччо з восьминіга та яловичини, різноманітні пасти та різотто, камбалу та лангустини на грилі, а також подають традиційні італійські супи мінестроне з черрі та шпінатом, суп з кролика з білими грибами.

Національна ресторанна премія “Сіль” – головна щорічна подія для професіоналів ресторанної індустрії та гостей закладів. Місія премії – розвиток ресторанної галузі України, об'єднання найкращих та формування якісних орієнтирів, на які можна рівнятися. Фінальному голосуванню передують шість місяців відвідин закладів-фіналістів. Кожен заклад-фіналіст відвідується 4 рази різними членами журі. За результатами відвідування виставляються оцінки відповідно до чинної методології за такими показниками: кухня, атмосфера, спеціалізація та сервіс.

Список фіналістів 2021 року був складений членами журі на основі закладів, запропонованих експертами, а також відповідно до заявок на участь, залишених на сайті премії. За прозорістю та достовірністю результатів стежив офіційний аудитор премії Grant Thornton (Ukraine). За перемогу у 17 номінаціях боролися 145 закладів із 22 міст України. Переможці були відзначені мідними сковородами від французького бренду deBuyer та набули статусу найкращого закладу України у своїй спеціалізації. До складу членів журі «Сіль» 2021 року увійшли ресторатори, експерти ресторанної індустрії, керівники та керівники компаній, тренери та лектори, бренд-шефи та сомельє.